Fotoalbum - Informatie


Linker kolom - selectielijst

In de linker kolom kunnen verschillende lijsten met de foto's worden getoond. Zie bij Selectiemogelijkheden.

Rechter kolom - de foto's

In de rechter kolom worden de 2 foto's van dit fotoalbum getoond. Dat kan op de onderstaande drie manieren.

Fotogalerij

Via menu 'Fotogalerij' kan een fotogalerij worden getoond met alle 2 foto's. Maar er kunnen ook kleinere fotogalerijen worden getoond vanuit een geselecteerd item in de linker kolom (bijvoorbeeld met alle foto's betreffende een bepaalde persoon).
In een fotogalerij worden de foto's in klein formaat getoond, met een vaste breedte, zes foto's naast elkaar. De fotogalerij wordt geopend in alfabetische volgorde (gesorteerd op de titels van de afbeeldingen). Door op het knopje 'chronologisch' te klikken (linksboven op de fotogalerij) worden de foto's op datum gesorteerd. Dan zal er linksboven een knopje 'alfabetisch' verschijnen, waarmee weer op de titels kan worden gesorteerd. Door op een foto te klikken wordt de fotogalerij gesloten en wordt die foto in het fotovenster getoond.

Diashow

In de diashow worden alle foto's automatisch gedurende 5 seconden getoond.
U kunt deze diashow ook stoppen en individueel bladeren naar de eerste, de volgende, de vorige en de laatste foto.

Fotovenster

In het fotovenster wordt telkens één foto getoond met alle informatie over die foto. De foto kiest u via de selectielijst in de linker kolom of via de fotogalerij. De grootte van de foto is afhankelijk van de resolutie van de foto.

Door op de foto te klikken wordt die foto vergroot getoond in een eigen venster. De mate van vergroting is afhankelijk van de resolutie van de foto.

Bij alle foto's staan verwijzingen naar afgebeelde of betrokken personen. Als van zo'n persoon een eigen webpagina aanwezig is, dan kan die direct worden geopend.

Selectiemogelijkheden

In de menubalk vindt u de diverse mogelijkheden om foto's te selecteren. Deze mogelijkheden kunnen per fotoalbum verschillen en zijn afhankelijk van de inhoud van het fotoalbum. Hieronder staan de mogelijkheden voor dit fotoalbum.

Per titel

Hiermee wordt in de linker kolom een alfabetische lijst geopend met de titels van alle foto's.

Per graf

Hiermee wordt in de linker kolom een lijst geopend met de plaatsnamen waarin foto's van graven voorkomen.
Als u op een plaatsnaam klikt, dan wordt daaronder een alfabetische lijst getoond met de graven in die plaats, met daarachter (tussen haakjes) het aantal foto's van dat graf. Door nogmaals op een plaatsnaam te klikken, wordt die lijst weer gesloten.
Als u op een graf klikt en er is 1 foto aanwezig, dan wordt die foto direct in de rechter kolom getoond.
Als er meerdere foto's van een graf aanwezig zijn, dan wordt in de rechter kolom een fotogalerij getoond met alle foto's van dat graf. Vanuit de fotogalerij kan iedere foto worden aangeklikt om volledig getoond te worden.

Per jaar

Hiermee wordt in de linker kolom een lijst geopend met jaartallen, met daarachter (tussen haakjes) het aantal foto's in dat jaar.
Als u op een jaartal klikt en er is 1 foto aanwezig, dan wordt die foto direct in de rechter kolom getoond.
Als er meerdere foto's van een jaartal aanwezig zijn, dan wordt in de rechter kolom een fotogalerij getoond met alle foto's van dat jaar. Vanuit de fotogalerij kan iedere foto worden aangeklikt om volledig getoond te worden.

Per persoon

Hiermee wordt in de linker kolom een lijst geopend met familienamen van de betrokken personen.
Als u op een familienaam klikt, dan wordt daaronder een alfabetische lijst getoond met de individuele personen, met daarachter (tussen haakjes) het aantal foto's betreffende die persoon. Door nogmaals op een familienaam te klikken, wordt de lijst met personen weer gesloten.
Als u op een persoon klikt en er is 1 foto aanwezig, dan wordt die foto direct in de rechter kolom getoond
Als er meerdere foto's bij een persoon aanwezig zijn, dan wordt in de rechter kolom een fotogalerij getoond met alle foto's betreffende die persoon. Vanuit de fotogalerij kan iedere foto worden aangeklikt om volledig getoond te worden.

Per plaats

Hiermee wordt in de linker kolom eerst een alfabetische lijst getoond met de jurisdicties (zoals provincies of landen) van de plaatsnamen.
Als u op een jurisdictie klikt, dan wordt daaronder een lijst getoond met de plaatsen binnen die jurisdictie, met daarachter (tussen haakjes) het aantal foto's betreffende die plaats.
Door nogmaals op jurisdictie te klikken, wordt de lijst met plaatsnamen weer gesloten.
Als u op een plaatsnaam klikt en er is 1 foto aanwezig, dan wordt die foto direct in de rechter kolom getoond.
Als er meerdere foto's bij een plaats aanwezig zijn, dan wordt in de rechter kolom een fotogalerij getoond met alle foto's betreffende die plaats. Vanuit de fotogalerij kan iedere foto worden aangeklikt om volledig getoond te worden.

Per vervaardiger

Hiermee wordt in de linker kolom een alfabetische lijst geopend met de vervaardigers van de foto's, met daarachter (tussen haakjes) het aantal foto's van die vervaardiger.
Als u op een vervaardiger klikt en er is 1 foto aanwezig, dan wordt die foto direct in de rechter kolom getoond.
Als er meerdere foto's van een vervaardiger aanwezig zijn, dan wordt in de rechter kolom een fotogalerij getoond met alle foto's van die vervaardiger. Vanuit de fotogalerij kan iedere foto worden aangeklikt om volledig getoond te worden.